maanantai 15. tammikuuta 2018

Mielenkiinnonkohteet



Mielenkiinnonkohteet voidaan jakaa kahteen ryhmään yleiset mielenkiinnonkohteet ja yksittäiset mielenkiinnonkohteet.

Yleiset mielenkiinnonkohteet ovat yleismaailmallisia kiinnostuksen kohteita joista ainakin yhdestä jokainen autismi kirjolla oleva on kiinnostunut ja niitä voivat olla esimerkiksi dinosaurukset, evoluutio yleisesti, historia, urheilu, tiede, teknologia, taide sekä kulttuuri.

Yksittäiset mielenkiinnonkohteet taas ovat joku tietty ja yksi asia joista vaan osa autisminkirjolla olevista on ihan äärimmäisen kiinnostuneita ja toiset taas eivät ollenkaan tai sitten ovat jollakin tasolla kiinnostuneita, mutta eivät kuitenkaan riittävästi. Niitä voivat olla esimerkiksi nosturit, autot, jopa parkki paikat, junat, kiinnostus jotain tiettyä yritystä kohtaan kuten Valio tai HKL, jotain tiettyä artistia tai bändiä kuten Elvis, Take That, Tapio Rautavaara tai Lordi tai sitten joku tietty elokuva tai elokuvan tekijä tai hahmo kuten Edwin Laine, Uuno Turhapuro, Star wars tai Juraksis park.

Minulla itselläni on molempia.

Autismin kirjon ihmiset ovat usein uskollisia omille kiinnostuksenkohteilleen myös minä.

Minun mielenkiinnonkohteeni ovat mm Suomen historia, evoluutio, avaruus, taide kuten laulaminen, näytteleminen ja valokuvaus, C.G.E Mannerheimin elämä, Spede Pasasen elokuvat, 90 luvun musiikki ja Lordi ja monet muut. Myös parkkipaikat, junat ja nosturit kiinnostivat minua lapsena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti